Πίνεις Καφέ Το Πρωΐ Με Άδειο Στομάχι; ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Όλοι αγαπάμε ένα φλυτζάνι καφέ το πρωΐ – είναι αυτό που μας ξυπνάει και μας βοηθάει να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Παρόλο που ο καφές είναι ευεργετικός για την υγεία, αυτό δεν ισχύει αν τον πίνετε με άδειο στομάχι.

Το πιο σημαντικό επιχείρημα κατά του καφέ το πρωΐ είναι ότι αυξάνει τα επίπεδα υδροχλωρικού οξέος στο εσωτερικό του γαστρεντερικού σωλήνα. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από γαστρίτιδα θα το ξέρουν αυτό σίγουρα.

Η ουσία είναι ότι μετά την κατανάλωση ενός γεύματος, αυτό το οξύ μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα λόγω του γεγονότος ότι παρεμβαίνει στην κατανομή των πρωτεϊνών. Αυτό οδηγεί στη συνέχεια σε φούσκωμα, φλεγμονή του εντέρου, ερεθισμό και στη χειρότερη περίπτωση, καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ορισμένοι ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφωνούν ότι η κατανάλωση καφέ το πρωΐ με άδειο στομάχι αυξάνει επίσης τα επίπεδα της κορτιζόλης και στη συνέχεια το σώμα χρειάζεται αρκετό χρόνο για να αποκαταστήσει την ισορροπία αυτής της ορμόνης.

Αυτό που κάνει αυτή η ορμόνη είναι να κρατά το βιολογικό σας ρολόϊ υπό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς σας να μένετε ξύπνιοι. Μαζί με την κορτιζόλη, η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι αυξάνει τα όξινα επίπεδα στο στομάχι, οδηγώντας έτσι σε μια αίσθηση ναυτίας και φούσκωμα.

Αυτοί είναι επαρκείς λόγοι για να ξανασκεφτείτε την πρωϊνή σας συνήθεια να πίνετε καφέ νηστικοί. Αυτό που θα σας συμβούλευαν οι περισσότεροι ειδικοί στον τομέα της υγείας είναι να τρώτε το πρωϊνό σας πριν ετοιμάσετε τον καφέ σας. Σε περίπτωση που δεν θέλετε ή δεν έχετε τον χρόνο να το κάνετε, βεβαιωθείτε τουλάχιστον ότι θα ενισχύσετε τον καφέ σας με λίγο γάλα ή βούτυρο, καθώς αυτό θα μειώσει τις βλαβερές συνέπειες.

Πηγη:  truelife.gr

112
shares
Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στο Twitter
Τελευταία Άρθρα:
Τελευταία Άρθρα:
Προσοχή: Αν σας έρθει με το ταχυδρομείο αυτό το πολύ αληθοφανές και παραπλανητικά επίσημο έντυπο, μην το συμπληρώσετε
Αιχμαλώτισαν 15χρονη σε τροχόσπιτο και τη βiαζαν για 29 μέρες
Νύφη από την Βραζιλία σκοτώθηκε ενώ πήγαινε με το ελικόπτερο να παντρευτεί
Αποχώρηση – βόμβα από τη «Μουρμούρα»! Ποιο δυνατό χαρτί εγκαταλείπει τη σειρά μετά από 4 σεζόν;
Λύστε το πρόβλημα με τα τσιμπούρια με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο!
16 Εκπληκτικοί λόγοι που κάνουν τα Λεμόνια το ΠΙΟ Χρήσιμο πράγμα στον Κόσμο!
Αγριογούρουνα κόβουν βόλτες έξω από σπίτια στην Θεσσαλονίκη
Έκανε σeξ με γαϊδούρι και τώρα πρέπει να το παντρευτεί
ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΣΥ: Δείτε πως πάει για ψώνια το καuτό μοντέλο [εικόνες]
Πώς να κάνεις χαρούμενο έναν άντρα και πώς μια γυναίκα